Skip to content

K.E.V. ‘We proberen er wat van te maken’

Definitieve streep door wedstrijdseizoen K.E.V.

Het is definitief, de KNGU heeft besloten geen wedstrijdseizoen meer te starten. Na het abrupte einde van afgelopen seizoen in maart, waarbij vele finaleplekken op districts en NK’s helaas werden afgeblazen, is er dit seizoen nog steeds niet gestart met wedstrijden en zal dit ook niet meer gebeuren. Een teleurstellende bericht, maar helaas niet onvermijdelijk. Het is voor de sport, en haar disciplines, een moeilijk jaar, waarbij het vooral nu lastig is om leden actief en als lid te behouden nu de sportzalen nog steeds gesloten zijn.Niettemin zetten vele trainers en leden hun beste beentje voor om er wat van te maken. Zo zijn een aantal groepen (t/m 17jr) begonnen met buiten trainen. Andere groepen proberen online trainingen te organiseren, sommige zelfs wekelijks of eens in de zoveel tijd. Daarnaast organiseert de Activiteiten Comissie en verschillende trainers diverse activiteiten, zoals quizen, puzzeltocht, escaperoom, TDNIDD parcours en nog veel meer. Maar het gemis van het samen trainen in de zaal is wel het allermoeilijkste. Geen doel meer van wedstrijden en evenementen, geen nieuwe elementen leren en geen gezelligheid en saamhorigheidsgevoel, het missen van de K.E.V. familie. Toch proberen vele leden zelf zo goed mogelijk fit te blijven, door elementen, kracht en lenigheid thuis te onderhouden. En gelukkig blijven veel leden trouw aan de vereniging en is de vereniging hier erg trots op en kan in deze tijden ook zijn/haar leden tegemoet komen. Zo heeft het bestuur de contributie van december niet geind en zal dit in maart ook niet doen. Zo proberen we vooral samen door deze tijden heen te komen. K.E.V. blijft in beweging!

De acroafdeling had in december wel erg grote pech. De onderlinge wedstrijden van 19 december kon nier door gaan voor de teams t/m 17 jaar. De teams hebben daar 3 maanden naar uitgeleeft en hard voor getraind, ze waren er helemaal klaar voor. Totdat er 4 dagen ervoor per direct een lockdown werd aangekondigd en we niet meer de zaal in mochten. Dat was even slikken met zijn allen en daar moesten we even van bijkomen. De trainsters vonden het erg sneu voor de teams en hebben een alternatief programma bedacht. Samen een online Bingo gedaan om toch even samen af te sluiten. Op dit moment trainen een aantal groepen t/m 17 jaar buiten en een aantal 18+-ers online o.l.v. Melanie. Het moeilijkste van alles is toch wel het gemis van je partner, zeggen ze allemaal in koor. Want dat is waar Acro natuurlijk om draait. De 18+ heeft sinds september al niet meer met hun partner kunnen trainen, alleen op afstand. Trainers en leden blijven volhouden en proberen volop alternatieve lessen aan te bieden, waaronder ook een leuke puzzeltocht die nu ook op de website staat en door iedereen gelopen kan worden.

Ook bij het damesturnen trainen vooral selecties met de jeugd buiten. De dames houden kracht en conditie goed bij en maken volop gebruik van het TDNIDD parcours. Samen in de sneeuw en andere activiteiten o.a. o.l.v. Kristel.

Voor de recratie turnen meisjes groep 3/4, groep 5/6/7 en de 11+ groep is er door de leiding Michelle en Seline een bingo gemaakt. Elk lid heeft vooraf een bingo kaart met nummers gekregen. Ook kregen ze een lijst met een opdracht bij elk nummer. Eens in de zoveel keer worden er een paar cijfers in de groepsapp gezet en de kinderen die die cijfers op hun kaart hebben, kunnen na het uitvoeren van de opdracht het nummer op hun kaart afstrepen. De opdrachten worden op de foto gezet, zodat de leiding ook wat meekrijgt van wat de meiden doen.

De turngroep dames en heren 15+ turnen al een lange tijd onder strenge maatregelen. Nu we niet naar binnen mogen en buiten niet samen mogen trainen heeft hun trainster Sabrina een online uitdaging bedacht en gemaakt, een Escape Room. Samen in teams een gezellige avond beleefd, waarbij er uiteindelijk de snelste de escaperoom heeft gewonnen! Bij deze online escaperoom probeerde iedereen, d.m.v. opdrachten en het uitzoeken van de codes, zich uiteindelijk te bevrijden uit de gymzaal. 

De jongens van de herenselectie zitten tijdens deze periode ook zeker niet stil. Hun trainers sturen wekelijks een serie oefeningen die de jongens kunnen doen. Als ze hier beeldmateriaal van leveren kunnen ze er punten mee verdienen. En ze kunnen extra punten verdienen als ze iets nieuws of creatiefs laten zien. Daarnaast is er elke week ook een challenge; beter dan de trainer. De jongens blijven hierdoor lekker bezig en ook ouders en andere familie leden worden erbij betrokken. Als we weer in de zaal mogen trainen zal er een prijs zijn voor wie de meeste punten heeft weten te behalen.

De heren, vanaf 12 jaar, zijn inmiddels weer begonnen met de buiten trainingen olv Els en Sabrina. Natuurlijk kunnen we niet turnen en hopelijk kan dat weer snel in de zaal. Want we missen het allemaal! Na wat extra vakantie en online kracht was het leuk elkaar weer te zien en te spreken. Daarom de eerste training rustig begonnen met een leuke fotopuzzeltocht waarbij opdrachten uitgevoerd moesten worden, supermooi gemaakt door Melanie. Deze is ook te vinden op onze website en facebookpagina. Een gezellig begin om de week erna fanatiek de trimbaan van Steven Pig te lopen. Enthousiast en gedreven hebben ze deze volbracht, waarbij natuurlijk de obstakels het mooiste waren. De komende weken blijven ze verschillende activiteiten afwisselen.

De jongste jongens van KEV hebben online korte trainingen gezien van de juf en van plaatjes die ze thuis na kunnen doen. 

Voor alle jongstee leden is er ook iets bedacht. Inge en Sabrina hebben een K.E.V. kleur&knutselboekje gemaakt. De leiding van de groepen zal deze dan verspreiden in hun groepsappjes.

De junioren en senioren van de springselecties zijn inmiddels begonnen met online trainen vooral op kracht. Ze zullen binnenkort buiten gaan bootcampen o.l.v Marleen en Marjet.