Skip to content

Lessen

Recreatief turnen
Vanaf 3 jaar begint het recreatie turnen. In elke les wordt een basisvorm van turnen behandeld. Dit zijn bijvoorbeeld: springen, zwaaien, rollen, balanceren. Deze vormen worden op veel verschillende toestellen uitgeoefend. Tijdens de les leert de jeugd spelenderwijs omgaan met andere jeugd, toestellen en het turnen zelf. Het volgen van turnlessen draagt bij aan de ontwikkeling van een goede motoriek. De toestellen voor jongens en meisjes zijn verschillend. Meiden doen brug ongelijk en balk, de jongens brug gelijk, ringen stil en voltigeren. De overige toestellen zijn hetzelfde. Denk hierbij aan lange mat, trampoline, pegasus, rekstok en nog veel meer. Er wordt tevens aandacht besteed aan een goede warming up en een gezamenlijke afsluiting, bijvoorbeeld in de vorm van een leuk spel. Elk jaar zijn er verschillende wedstrijden en demonstraties waar de groepen aan mee doen.

De lessen ouder & kind gym / peutergym / gym meisjes – jongens groep 1 zitten op dit moment tot en met de zomervakantie vol! Er is hiervoor een wachtlijst. Wil je op de wachtlijst voor de ouder & kind gym / peutergym / gym meisjes – jongens groep 1, laat dit dan weten door een berichtje te sturen naar de ledenadministratie (kevledenadm@gmail.com).

Ouder en kind gym ( vanaf 2 jaar )
Tijdens deze les kunnen peuters samen met mama of papa, of zelfs oma/opa zich uitleven op de verschillende toestellen. Het leuke van deze les is dat ouder en kind samen kennis maken met de grondbeginselen van gymnastiek.

De lessen ouder & kind gym / peutergym / gym meisjes – jongens groep 1 zitten op dit moment tot en met de zomervakantie vol! Er is hiervoor een wachtlijst. Wil je op de wachtlijst voor de ouder & kind gym / peutergym / gym meisjes – jongens groep 1, laat dit dan weten door een berichtje te sturen naar de ledenadministratie (kevledenadm@gmail.com).

Selectie turnen
Als je het niveau van de recreatieve groep ontstijgt. Dan bestaat de mogelijkheid dat je via de leiding een uitnodiging ontvangt voor de (proef) selectie. Tijdens een periode van 3 maanden wordt gekeken naar de vorderingen die je maakt. Er wordt gekeken of je het selectieniveau aan kunt. Daarna krijg je te horen of je bij deze groep mag blijven. Vervolgens zal er ieder jaar weer opnieuw beoordeeld worden. Er wordt zeker wat van je verwacht qua inzet en motivatie. Je bent verplicht mee te doen aan wedstrijden en demonstraties, waarbij je natuurlijk ook plezier mag beleven.

Recreatie springen
Als je het leuk vindt om te springen op een trampoline of airtrack dan is de springgroep echt iets voor jou! (leeftijd vanaf +/-6 jaar en ouder). Samen met jongens en/of meisjes vorm je een team dat samenwerkt en in hoog tempo de mooiste sprongen uitvoert. Maak salto’s over hindernissen en leer je spieren goed beheersen.

Tijdens deze les wordt voornamelijk gesprongen op de onderdelen minitrampoline, plankoline of trampoline kast en airtrack. Mocht je het niveau van deze groep ontstijgen dan is doorschuiving naar de een van de springselecties een logisch vervolg.

Selectiespringen
Wanneer je uitblinkt op de recreatieve groep kun je ook een uitnodiging krijgen voor de jong-talent springgroep (+/- 6 jaar). Tijdens deze les leer je de basisvaardigheden, en wordt gekeken of je voldoende talent hebt om bij de springselectie op A/B/C niveau te kunnen. Bij de springselecties op A/B/C niveau doe je regelmatig mee aan individuele en teamwedstrijden op zowel regionaal als landelijk niveau. Deze groep heeft in het verleden al meerdere malen het Nederlands Kampioenschap behaald, er wordt dus wel wat van je gevraagd.

Acro
Acrogym is een combinatie van turnen en acrobatiek. Bij deze les worden geen toestellen gebruikt, maar alleen een turnvloer. Het is een echt teamsport. Je klimt op elkaar en je houdt elkaar in evenwicht of de een gooit de ander in de lucht en vangt haar ook weer op. Er wordt getraind op kracht, lenigheid en vormspanning. KEV begint in seizoen 2006-2007 met deze tak van de turnsport. Binnen onze vereniging komen bij de acroles vast tweetallen, veelal iemand die wat groter is voor het zware werk in combinatie met een kleinere persoon, tussen deze twee moet een groot onderling vertrouwen zijn. Mocht je interesse hebben, neem dan contact op met de contactpersoon acro, over evt. wachtlijsten en of er plek is.

Dans
Als je van dansen en muziek houdt ben je bij de danslessen van KEV Vriezenveen op de juiste plek. We bieden lessen in dans aan voor kleuters en de basisschoolleeftijden. De les begint met een warming-up op leuke vlotte muziek, daarna wordt er (ook weer op muziek) aandacht besteed aan lenigheid, kracht en de verschillende danstechnieken, zoals bijvoorbeeld draaien (pirouettes), springbewegingen (spagaatsprong), slides naar de grond, hinges en body-placement. In het laatste deel wordt er een leuk stuk dans aangeleerd die uiteraard past bij het niveau en de leeftijd van de groep. Als alle stukken van een dans zijn aangeleerd is de dans klaar. Dit duurt vaak een aantal weken. Deze dans kunnen we dan laten zien aan familie, vrienden en andere geïnteresseerden tijdens een open les, demonstratie, uitvoering of bij een danswedstrijd. De danslessen van KEV worden gegeven in gymzaal Weemelanden in Vriezenveen.

Aerobicsvormen en Bodyfit
Voor dames die hun lichaam op een leuke manier in vorm willen houden hebben wij de aerobics- steps- en callenetics-uurtjes. Binnen deze lessen wordt aandacht besteed aan spierversteviging, fitheid en conditie.

Volleybal volwassenen
Bij KEV wordt op recreatief niveau gevolleybald, hieraan doen volwassen mannen en vrouwen mee. Af en toe wordt een gezellige onderlinge wedstrijd georganiseerd met een groep uit bijvoorbeeld Almelo.

Interesse in een KEV les…
Lijkt 1 van bovenstaande lessen je leuk, of ken je iemand die dit heel leuk zou vinden. Iedereen is van harte welkom. Neem contact op met de ledenadministratie of leiding van de desbetreffende groep voor informatie over aanmelding of neem een kijkje bij de les!