Skip to content

Toestelfinale 5e/6e divisie KEV Vriezenveen 

Afgelopen zaterdag, 15 april hebben de 5e/6e divisie turngroepen hun finalewedstrijd / individuele meerkamp gehad in Hengelo. Een aantal meiden hebben zich hiervoor geplaatst tijdens de plaatsingswedstrijden, waaronder Madeleine Engberts, Lotte ter Braak en Eline Everts in de categorie Bovenbouw Jeugd. In de categorie Middenbouw deden Lott Beuving en Nina Van de Vegte mee, terwijl Karen Slettenhaar deelnam in de categorie Bovenbouw Junioren. 

Gezonde spanning was bij iedereen aanwezig maar ze hebben het allemaal super goed gedaan. De finalewedstrijd begon als eerste voor categorie Bovenbouw Jeugd. De meiden hebben hier op alle toestellen fantastische oefeningen laten zien. Eline Everts heeft voor deze wedstrijd een zilveren medaille heeft behaald voor haar prestatie waar we ontzettend trots op zijn. Balk was haar beste toestel, waar ze (voor het eerst) een radslag heeft gedaan. De andere twee meiden hebben het ook heel erg goed gedaan. Lotte en Madeleine hebben het ook fantastisch gedaan en hebben beide hun beste oefening laten zien op de brug. 

Na een korte pauze werd de was de volgende wedstrijdronde, bij het Individuele Meerkamp was het de beurt voor de meisjes van de Middenbouw, Lott en Nina. Hier laten ze een oefening zien van de voorgeschreven oefenstof. Ze hebben het ontzettend goed gedaan. Lott heeft hier een goede vloeroefening laten zien, ze heeft een hele mooie nette radslag en arabier laten zien. Nina haar beste toestel was sprong, ze heeft hier ook een nette handstand-platval en arabier tot stand laten zien.  

Tot slot heeft Karen Slettenhaar mee gedaan aan de finale in de categorie Bovenbouw Junioren. Ze heeft het ontzettend goed gedaan ondanks dat ze de enige KEV’er was in haar groepje. Ze heeft een nette salto uit de brug gemaakt, een hele creatieve vloeroefening laten zien waar ze ook haar beste score mee heeft weten te behalen en tweede op is geworden, een goede balkoefening en heeft ook een hele goede sprong oefening tevoorschijn getoverd.  

We kijken terug op een fantastische dag en een leuk turnseizoen waarbij iedereen haar uiterste best heeft gedaan. De meiden kunnen trots zijn op hun prestaties en hebben laten zien dat ze stuk voor stuk een plek in de finale verdienen. We kijken uit naar volgend jaar!