Skip to content

Prachtige prestatie voor KEV-spring(st)ers op het Nederlands Kampioenschap groepsspringen

Op 10 december 2022 heeft het Nederlands Kampioenschap van het Groepsspringen plaatsgevonden in Ede. Vanuit KEV Vriezenveen hebben hier vijf teams deelgenomen in de tweede hoogste niveaus (het A- en B niveau). Eerder in november hebben zij zich moeten plaatsen voor deze wedstrijd en hebben alle teams zich op alle deelgenomen onderdelen mogen plaatsen. Op het Nederlands Kampioenschap was het de tijd om hun beste en mooiste sprongen te laten zien.

Groepsspringen is een teamsport waarin je op vijf verschillende onderdelen (minitrampoline, minitrampoline-pegasus/kast, minitrampoline-tafel, plank-pegasus/kast en airtrack) de moeilijkste sprongen laat zien waarbij de netheid van de uitgevoerde sprong erg belangrijk is.

In de ochtend was het de beurt aan het dames jeugd B-team (leeftijd 7-11 jaar) en het dames senioren A- en B-team (leeftijd 17 e.o.). Het dames jeugd B-team bestaat uit Zoë, Mette, Elin, Meis, Josefiene, Lieke, Menoa, Feline en Lynn. Dit team heeft de afgelopen weken hard gewerkt aan hun nieuwe sprongen en deze hebben ze mogen laten zien. Vooral op minitrampoline heeft dit team laten zien dat ze erg netjes kunnen springen. De dames zijn op alle onderdelen Nederlands Kampioen geworden! Daarnaast mochten zij ook nog een grote beker in ontvangst nemen voor de hoogste dagscore van alle jeugd teams. Trainster Kirsten en Iris zijn erg trots op dit stralende team.

Daarnaast was het de beurt aan het dames senioren A- en B-team. Dit team is een samenwerking met Quick Gym Oldenzaal en het team bestaat uit Eline, Britt, Seline, Tara, Merel, Noortje (KEV), Helen, Kelsey, Alette, Sophie en Demi (Quick Gym). Op airtrack deden deze dames mee in het hoogste niveau van Nederland, het A-niveau. Met enkele schoonheidsfoutjes hebben deze dames het goed gedaan ten opzichte van sterke tegenstanders en mochten zij genoegen met een nette vierde plaats. Op de andere drie onderdelen deden zij mee in het B-niveau en ook hebben zij op minitrampoline een nette vierde plaats mogen behalen vanwege enkele schoonheidsfoutjes. De dames mochten stralen op het podium met twee tweede plaatsen op minitrampoline-pegasus en -tafel.

In de middag was het de beurt aan het mix junior B, dames junior A (leeftijd 12-16 jaar) en mix senior A (leeftijd 17 e.o.). Ook dit team is een samenwerking met Quick Gym Oldenzaal en het team bestaat uit Danique, Nicole, Jitske, Benthe, Vera, Jasmijn, Linde, Teun (KEV), en Thijmen (Quick Gym). Voor het mix junior B was het hun allereerste Nederlands Kampioenschap in deze categorie en ze hebben het zeer goed gedaan. Ze mochten op alle onderdelen een mooie derde prijs ophalen op het podium.

Het dames junior A team bestaat uit Susan, Nora, Marliek, Florien, Meike, Noa, Britt, Nina, Guusje, Lian en Yfke en zij deden mee in het hoogste niveau. Met enkele schoonheidsfoutjes hebben de dames een mooie tweede plaats mogen behalen op minitrampoline-pegasus. Op minitrampoline en minitrampoline-tafel mogen zij zich Nederlands Kampioen noemen! Op airtrack vielen ze helaas net buiten het podium met een vierde plaats vanwege enkele schoonheidsfoutjes.

Tot slot het mix senior A team die bestaat uit Mees, Bram, Daan, Ian, Kelly, Desiree, Madelief, Annelot en Britt. Ook zij deden mee in het hoogste niveau van Nederland en hebben erg sterke tegenstanders binnen deze categorie. Desondanks hebben zij laten zien dat zij bij de top 3 behoren. Ze hebben een tweede plaats in ontvangst mogen nemen op minitrampoline-tafel en drie derde plaatsen op minitrampoline, minitrampoline-pegasus en airtrack.

Wij als trainsters zijn ontzettend trots op al onze spring(st)ers dat ze hebben mogen laten zien dat ze bij de top van Nederland horen in hun leeftijdscategorie en springniveau.