Skip to content

KEV Vriezenveen trapt het nieuwe wedstrijdseizoen af met vele prijzen!

Na twee afgelaste wedstrijdseizoenen heeft afgelopen zaterdag eindelijk weer de eerste groepsspring-wedstrijd plaatsgevonden in Nijverdal. KEV was hier weer, als vanouds, goed vertegenwoordigd met maar liefst 5 teams. De dag werd afgetrapt door de seniorenteams. In de middag was het de beurt aan de junioren. 

Senioren mix A/B. Het eerste team bestaat uit Daan Scherphof, Jelle Folbert, Mees Bekke, Annelot Bolk, Sanne Grol, Michelle Tempert en Seline Oudelaar. Helaas was Michelle geblesseerd, wat betekende dat de rest van het team met z’n zessen overbleef. Omdat je bij het groepsspringen met minimaal zes deelnemers moet springen, had het team geen mogelijkheden meer om te wisselen en moest iedereen alle sprongen kunnen laten zien. Het team heeft dit ontzettend goed opgepakt en mooie sprongseries laten zien. Ze begonnen de dag op trampoline, waar velen voor het eerst nieuwe sprongen lieten zien. Dit werd door de jury gewaardeerd: het team eindigde met een gouden beker. Vervolgens kwam het onderdeel tafel. Ondanks dat hier maar weinig op is getraind, liet het team ook hier mooie sprongseries zien, met zelfs een tsukahara van Annelot en een gestrekte tsukahara van Daan. Het team eindigde hier op een mooie tweede plek. Daarna was het tijd voor pegasus: hier is hard voor getraind om een serie dubbele salto’s en tsukahara’s te laten zien. Het team begon sterk, maar door een aantal vallen was de tegenstander sterker: het team eindigde hier op een derde plek. Tot slot airtrack: Seline viel na pegasus helaas uit met een blessure aan haar enkel, wat betekende dat het team dit toestel met zijn vijven moest afmaken. Dit levert een paar tienden aftrek per sprongbeurt op. Hoewel het team mooie, nette sprongseries liet zien, eindigden ze hier op de derde plaats.

Senioren dames A/B. Het tweede team bestaat uit Tetske Hoogma, Kelly Hissink, Susan Buursema, Desiree Wanschers, Britt Rouweler, Joanne Beverdam en Eline Grol. Dit team komt dit seizoen voor het eerst uit voor KEV en ook zij begonnen de dag op het onderdeel trampoline. Ze begonnen met nette, stabiele sprongseries, maar helaas viel Joanne na 4 sprongen uit met een blessure aan haar knie. Ook dit team bleef dus over met zijn zessen, wat betekende dat er geen wissels meer mogelijk waren. Ondanks dat heeft het team dit toestel goed af kunnen maken. Ze eindigden op een mooie tweede plek. Daarna kwam het onderdeel tafel. Er moest wat geschoven worden in springsters omdat Joanne niet meer mee kon springen. Dit is goed opgepakt door de rest van het team, waardoor er 8 nette, stabiele sprongseries gesprongen werden, met zelfs een tsukahara van Susan, Desiree en Kelly. Dit werd door de jury gewaardeerd: het team nam een gouden beker mee naar huis voor dit onderdeel. Vervolgens kwam pegasus: ook hier liet het team 8 nette sprongseries zien, met zelfs een gestrekte tsukahara van Susan. Ook hier eindigde het team op de eerste plek. Tot slot kwam het onderdeel airtrack: ook hier moesten wat sprongseries van Joanne overgenomen worden en ondanks dat deze niet allemaal geoefend waren in de trainingen, sprong het team 6 mooie series. Met hier en daar een val is het team alsnog op een mooie tweede plek geëindigd. Samen met Daan, Mees en Jelle uit het mix A/B team hebben Desiree, Britt, Susan, Eline en Tetske nog meegedaan aan het onderdeel plank pegasus. Er werden stabiele sprongseries gesprongen die werden beloond door de jury met een mooie tweede plaats.

Senioren C. Het derde seniorenteam bestaat uit Bram Mullink, Ian Kottink, Lieke Dasselaar, Noortje Lemans, Lieke Grol, Amber Coes, Jade Beldman en Madelein Bolk. Zij begonnen de dag op pegasus. Het team liet hier met nette, stabiele sprongseries zien dat ze hier samen hard op hadden getraind. De jury waardeerde dit met een tweede plaats. Vervolgens ging het team door naar airtrack. Hier kwamen zij uit in de maximale moeilijkheidswaarde die is toegestaan voor het C-niveau. Er werden mooie series gesprongen die werden beloond met een gouden beker. Daarna kwam het onderdeel tafel: ook dit team heeft hier niet tot nauwelijks op kunnen trainen, maar toch hele mooie sprongen laten zien. Ian sprong hier zelfs een nette overslag met hele draai. Ondanks wat kleine foutjes is het team hier geëindigd op een mooie tweede plaats. Tot slot trampoline. Zoals het team zelf zei: het leukste hebben we bewaard tot het laatste. En dat was duidelijk: het team liet hier mooie, stabiele sprongen zien met zelfs dubbele salto’s van Ian en Bram. Ook de jury vond de series die ze lieten zien goed: het werd beloond met een gouden beker.

            Junioren A/B. Het eerste juniorenteam bestaat uit Guusje Smelt, Meike Wilharms, Madelief Dijkstra, Merel Smit, Marliek Eshuis, Tara Olthof, Britt Dasselaar en Florien Meijer. Zij begonnen de wedstrijd op tafel. De dames lieten hier stabiele en mooie sprongen zien ondanks het feit dat dit onderdeel weer als nieuw voelde en dit weinig geoefend was. Deze prestatie werd beloond met een 3e prijs. De wedstrijd vervolgde met het onderdeel minitrampoline. Op dit onderdeel deden de dames mee op het hoogste niveau van Nederland, namelijk het A-niveau. Doordat de dames erg nette sprongen in series lieten zien met een mooi springtempo en nette landingen werd dit beloond met een 1e prijs én zelfs een bonus van de jury omdat de uitvoering zo goed was! Als derde onderdeel kwam airtrack. Ondanks dat een tweetal sprongen niet gingen als gepland behaalden de dames alsnog een eerste plek omdat ze zo ontzettend mooi sprongen. Tot slot eindigden de dames met minitrampoline pegasus. Ook hier lieten de meiden nette sprongen met stabiele landingen zien. Meike heeft het optreden afgesloten met een nette tsukahara. Ook deze prestatie werd beloond met een eerste prijs.

            Junioren C. Het tweede juniorenteam bestaat uit Boaz Lemans, Janiek van Veen, Nienke Schipper, Merle Staal, Mila Aman, Lina Siemerink, Nora Kroese en Nina Schoemaker. Zij begonnen hun wedstrijd op airtrack. Dit was een sterk begin, ondanks een paar vallen werden er stabiele series gesprongen. De jury waardeerde dit met een mooie tweede plek. Vervolgens was het de beurt aan het onderdeel tafel. Hoewel de salto-series soms nog wat lastig waren en een paar vallen veroorzaakten, werden de rest van de sprongen netjes uitgevoerd. Ook hier eindigde het team met een zilveren beker. Helaas viel Nienke hierna uit met een knieblessure. Ook dit team bleef dus over met 6 spring(st)ers, waardoor ze geen mogelijkheden meer hadden om te wisselen. Voor een aantal was dit even flink schakelen en moesten zij sprongen laten zien die ze eigenlijk niet hebben geoefend. Gelukkig pakte ook dit team deze wijzigingen goed op. Op trampoline lieten ze nette sprongen zien, met zelfs een schroef van Lina en Nora. Ondanks een paar onnodige foutjes, bleek de concurrentie niet beter te zijn: het team werd beloond met een gouden beker. Toen was het tijd voor plank pegasus. Dit viel behoorlijk tegen: de plank was niet zoals het team gewend was. Na het snel aanpassen van de sprongen die ze zouden gaan laten zien, begonnen ze aan de wedstrijd. Het was niet foutloos, maar ook de tegenstanders hadden moeite met dit onderdeel. Hierdoor is het team op de eerste plek geëindigd. Het team begon de wedstrijd sterk op airtrack, maar eindigde nog sterker op pegasus: er werd hier bíjna foutloos gesprongen, wat door de jury werd beloond met een gouden beker.

Al met al was het een succesvolle dag voor KEV: we namen 3 bronzen, 8 zilveren en maar liefst 11 gouden bekers mee naar Vriezenveen. Alle teams hebben een super prestatie neergezet waar wij als KEV ontzettend trots op zijn. Dit was een mooi begin van een veelbelovend wedstrijdseizoen. Volgende week is het de beurt aan de jeugdteams: zet hem op!