Skip to content

Jeugd K.E.V. Vriezenveen 4 keer Overijssels kampioen!  

Jeugd K.E.V. Vriezenveen 4 keer Overijssels kampioen!  

Op 16 oktober hebben de jeugd teams van K.E.V. Vriezenveen meegedaan aan de Overijsselse kampioenschappen groepsspringen. K.E.V. deed mee met 4 teams en er zijn verschillende prijzen behaald! Voor een aantal deelnemers was dit zelfs de allereerste springwedstrijd.  

Voor de jongste meiden van de jongtalent springgroep was het een spannende dag; hun eerste officiële springwedstrijd op D en E niveau. Dit team bestaat uit: Mette Berkhof, Noëlla Dekker, Yinthe Slettenhaar, Maud Slot, Mila Smit en Zoë Smoes. 

De meiden begonnen, met nog wat gezonde spanning, bij het toestel trampoline. Hier hebben ze erg nette sprongen en mooie salto’s laten zien; dit werd beloond met een knappe 5e plaats! Hierna had dit team een paar rondes rust, wat voor de meiden niet snel genoeg voorbij kon gaan. Vervolgens mochten ze hun springkunsten laten zien op de onderdelen plankoline-kast en trampoline-kast. Dat dit toch wel lastige onderdelen zijn, werd tijdens de wedstrijd ook duidelijk. Er werden enkele fouten gemaakt, maar daarnaast hebben de meiden ook mooie sprongen laten zien! De meiden hebben hier een 6e (plankoline-kast) en 5e (trampoline-kast) plaats behaald. Tot slot het laatste toestel airtrack, voor veel meiden een favoriet toestel, dus ze konden niet wachten om hun kunsten te vertonen. De meiden hebben mooie sprongen laten zien, met hier en daar wat foutjes in de sprongen. Ondanks dat hebben de meiden hier een 6e plaats behaald. 

Al met al een hele ervaring voor deze jonge sprintsters. De trainsters Kristel Slaat, Monique Slaat, Eline van Losser, Tamar van Losser, Florien Meijer, Lieke Grol en Marliek Eshuis zijn super trots op deze kleine toppers!! 

Op C niveau deed KEV mee met drie teams. 1 mix team en 2 dames teams. Voor een aantal leden was het de eerste springwedstrijd ooit! Het mix team bestaat uit Mika, Teun, Elin, Feline, Meis, Lynn en Linde. Dit team heeft een strakke wedstrijd laten zien en sprongen erg netjes! Doordat er verder geen mix teams meededen aan deze wedstrijd, sprong dit team tegen de dames teams. De nette prestatie resulteerde in een derde plek op minitrampoline en maar liefst twee keer goud, op minitrampoline pegasus en airtrack, al met al een top prestatie van dit mix team! Ook waren er nog 2 dames teams. Het eerste team bestaat uit Maud, Welwitschia, Annemijn, Lieke, Roos, Danique, Josefiene en Menoa. Ook dit team sprong erg netjes en lieten zien wat ze in huis hadden! Ze mochten maar liefst twee zilveren bekers in ontvangst nemen, op minitrampoline en minitrampoline pegasus. Een top prestatie! Het tweede dames team bestaat uit Yfke, Jitske, Benthe, Nicole, Jasmijn, Lian en Vera. Helaas heeft Vera door een blessure niet mee kunnen doen, waardoor het team geen wissels meer had. Maar dit team heeft ondanks deze tegenslag laten zien wat ze kunnen en behaalden twee keer een gouden beker op de toestellen plankoline kast en minitrampoline. Op airtrack mocht dit team een zilveren beker in ontvangst nemen. Een geweldig begin van een nieuw springseizoen! Trainsters Kirsten Jansen, Emma van den Bosch en Iris van Huizen zijn super trots op deze mooie springteams!