Skip to content

GOUD voor Lieke Wessels van KEV op toestelfinales turnen

Zaterdag 8 juni werden de toestelfinales van Overijssel gehouden voor de dames van de bovenbouw.

In het turnen kom je vanaf de categorie jeugd in de bovenbouw en mag je met oefeningen aan het werk in de keuze oefenstof. Per niveau en per leeftijdscategorie zijn er per toestel speciale eisen waar je je punten mee kan verdienen en samen met je uitvoering komt dat tot een score die je van de jury krijgt. Het mooie hiervan is dat je je eigen kwaliteiten kan ontwikkelen en inzetten in je oefening.

Om aan de toestelfinales mee te mogen doen moet je je plaatsen vanuit de voorrondes. Je gaat dan met de besten van heel Overijssel strijden om een podiumplek.

In de eerste ronde mochten Naomy Boertje, Danique Bramer, Nicole Lemans en Josefiene Bom meedoen in de categorie jeugd F. Hier was een groot deelnemersveld, maar de dames hebben het zeer goed gedaan. Naomy werd 20e op brug en Nicole kwam hier op een 30e plek. Bij balk ging het heel netjes en lag het dicht bij elkaar. Danique werd hier 8e, Nicole 10e en Josefiene behaalde de 26e plaats. Ook op vloer lagen de scores heel dicht bij elkaar. Danique werd 30e en Nicole 31e. In de 2e ronde was het de beurt aan de jeugd E dames van KEV. Jitske van de Vegte en Menoa Zwiers hadden zich keurig weten te plaatsen voor deze finale in Hengelo. Op brug mocht Jitske meedoen en behaalde een nette 9e plaats. Na brug kwam balk en hier mochten beide dames hun oefening laten zien aan de jury. Menoa kwam op een 15e plek en Jitske werd 18e. Goed gedaan dames!  

Lieke Wessels en Antwanett Stegeman mochten in de laatste ronde deelnemen in de categorie junior H. Ook Jade Beldman heeft een plaats behaald in deze finale. Zij deed mee in de categorie senior G.

Lieke en Jade lieten beide een keurige brugoefening zien. Op dit onderdeel behaalden ze beide het podium. Jade mocht een mooie bronzen medaille in ontvangst nemen en Lieke ontving het zilver. Op balk kwam Antwanett net niet op het podium, ze behaalde de 4e plek. Lieke werd 6e. Op vloer lieten Lieke en Antwanett keurige oefeningen op muziek zien aan de jury. Antwanett werd hier 6e en Lieke mocht zeer verdiend met haar mooie oefening op het hoogste podium en kreeg een mooie gouden medaille! Mooie prestaties! Het was een mooie, gezellige en sportieve wedstrijd, waarmee het wedstrijdseizoen in Overijssel ten einde is gekomen.