Skip to content

Goede resultaten voor turners KEV! 

Zondag 21 januari werden de 1e individuele wedstrijden gehouden voor district Oost in Zwolle voor het herenturnen.

Helaas werd deze wedstrijd gepland op een zondag, waardoor een aantal KEV ers niet mee konden doen. De volgende wedstrijd zijn ze er weer bij.

Dylan heeft zijn eerste wedstrijd gehad zaterdag, er was een beetje spanning vooraf maar dat ging al gauw weg toen hij eenmaal bezig was met de wedstrijd, dat bleek uit het eerste toestel, vloer. Dit verliep een beetje stroef, maar we wisten dat goed te maken bij het volgende toestel, ringen, hier had Dylan zijn hoogste score gehaald na een nette oefening. De rest van de wedstrijd verliep heel goed en steady. En met het eindresultaat van de groep, 4e en individueel 10e.

In de laatste ronde mochten de senioren Leon en Daan uitkomen in niveau 3. Rekstok was het eerste onderdeel en helaas raakte Leon tijdens het inturnen geblesseerd aan zijn schouders. Hij probeerde nog aan zijn oefening te beginnen, maar helaas moest hij hem vroegtijdig beëindigen. Bij Daan is een element afgekeurd bij rekstok, maar hij scoorde nog goed op netheid. Vloer, voltige en ringen gingen zeer netjes! Op sprong scoorde Daan met zijn tsjuki hurk de hoogste scoorde door zijn perfecte landing. Na 5 onderdelen deed Daan nog mee voor de medailles. Maar brug moest nog geturnd worden en is niet zijn favoriet. De oefening ging best netjes, helaas viel Daan bij de landing. Daan eindigde op een mooie 5e plaats!