Skip to content

Acro C Teams K.E.V. halen limieten op plaatsing NK

OP 14 mei stond de tweede plaatsingwedstrijd voor de KEV teams op de agenda. Deze werden gehouden in Hellendoorn. Doordat er afgelopen weekend pas de laatste plaatsing wedstrijden zijn gehouden was het nog even wachten op de complete uitslagen die we nu met jullie kunnen delen. De teams hadden de afgelopen weken hard getraind en kregen de pittige taak om te proberen limieten te halen. Maar naast het behalen van limieten kon je alleen met een hoge ranking een plek op het NK bemachtigen. Iedereen had er weer enorm veel zin in! Hoewel het voor sommige nog steeds spannend was of de elementen gehaald zouden worden. Slechts de top 3 zou zich plaatsen voor het NK, en dat is een enorm moeilijke opgave in de grote deelnemersvelden van 15 tot 20 teams. Je beste plaatsing telt mee in de ranking! KEV zat er dichtbij met een 5e plek. Top prestatie hebben ervoor gezorgd dat 2 teams de limiet hebben weten te behalen, maar was de top 3 net niet haalbaar.

Ook vandaag lagen de cijfers niet al te hoog. De teams moesten dus al optimaal om de limiet van 44 punten te behalen. KEV kwam uit op dit niveau met 3 teams, waaronder 1 duo en 2 groepen. Op C-niveau moeten teams 2 oefeningen laten zien, te weten een balansoefening en een tempo oefening. De damesgroepen begonnen vandaag met hun tempo oefening. Iris Exel, Lotte Smit en Lynn Jansen presteerden optimaal en werden verdiend beloond met 23.39 punten. Hun balansoefening werden kleine foutjes gemaakt, maar ook hier kregen ze een mooi cijfer 21 .69. Een super prestatie en eindigden op een keurige 5e plaats met 45.08 punten. Limiet is hiermee ruimschoots gehaald en ze staan reserve voor het NK. Michelle Marsman, Lynn Spies met Meis Perik was het tweede damesgroep van K.E.V. in dit niveau. Dit team presteerd altijd stabiel. Her en der wat schoonheidsfoutjes maar voor hun tempo ontvingen ze 19.82. In hun balansoefening probeerden ze alles op alles te zetten en die ging netjes! Met 21 punten voor hun balans kwamen ze op een totaal van 40.82. Maar met hun goede vorige wedstrijd houden ze hun limiet en een mooie plaats in de ranking en staan hiermee ook reserve voor het NK. Het duo Kirsten Jansen met Jasmijn Engberts begonnen in de andere baan met hun Balans oefening. Dez was nog steeds redelijk spannend, want we wisten nog niet zeker of de handstand voldoende vastgehouden kon worden. Dit is helaas niet gelukt waardoor er vele aftrekken volgden. Ze maakten hun oefening uitstekend af, ze kregen een 17.80. Ze wisten al dat het limiet halen al niet meer ging lukken. Maar dit team maakten zich daar niet druk om en gingen volledig voor een mooi cijfer met hun tempo oefening. Kleine foutjes , maar mooie elementen! Ze kregen een mooi cijfer voor deze oefening, 21.10. Een goede prestatie. Slechts een enkel team heeft de limiet weten te behalen in het deelnemersveld.
Hun trainers zijn erg tevreden over het gehele seizoen en kijken uit naar de grootse voorstellingen die ze met de hele vereniging op 8 en 9 juli gaan opvoeren. Ze zijn zich volop aan het voorbereiden en kunnen niet wachten om daar hun kunsten aan familie en de rest van de vereniging te laten zien.