Skip to content

2x een 4e plaats voor de meiden van turnen niveau 6

Op zaterdag 26 november hadden de meiden van niveau 6 een turnwedstrijd in Nieuwleusen. Voor vele meiden hun alle eerste echte turnwedstrijd. De meiden turnen in een team en strijden tegen andere clubs. Zij laten oefeningen zien op de brug, vloer, sprong en balk.

In de ochtend begon het 1e team. Dit team bestaat uit: Aveline, Eva, Imke, Nina en Noa. De meiden hadden er erg veel zin in. Ze begonnen met het toestel vloer. Er zijn mooie oefeningen geturnd. Daarna kwam sprong, een toestel waar de meiden erg sterk op zijn. Dat was ook wel te zien in de score. Aveline en Noa waren zelfs op dit toestel 1e. Vervolgens gingen ze naar brug. Ze lieten mooie oefeningen zien en zijn trots op de scores. Als laatste toestel kwam balk. Een spannend toestel. De oefeningen gingen goed en de meiden zijn tevreden met de punten. Nina werd 1e op dit toestel. In totaal zijn de meiden 4e geworden. Een super knappe prestatie.

In de middag was het de beurt aan team 2. Dit team bestaat uit: Djennah, Lott, Louise en Noella. De meiden waren best wel zenuwachtig en dat kon je ook goed zien. Zij begonnen ook bij vloer. Het eerste toestel en best wel even spannend. De meiden lieten mooie oefeningen zien en gingen met een tevreden gevoel door naar sprong. Het toestel wat de meiden erg leuk vinden. En wat sprongen de meiden goed. Djennah werd op dit toestel 1e en Lott 2e. Super knap! Daarna kwam brug. Een toestel wat de meiden best wel lastig vinden. De oefeningen ging goed en de meiden mochten naar het laatste toestel de balk. Op de balk moeten de meiden ook een koprol uitvoeren. Die vinden ze best wel lastig en de nodige spanning was wel te merken. Maar desondanks waren de meiden blij met dit toestel. In totaal zijn deze meiden ook 4e geworden. 

Trainster Iris en assistentes Tara en Noa zijn zeer tevreden en super trots op deze meiden. Op naar de volgende wedstrijd!