Skip to content

Vijf Nederlands Kampioenen bij KEV Vriezenveen

Afgelopen weekend vond het grootste Nederlands Kampioenschap van de gymsport plaats: ‘Dutch Gymnastics The Finals’. In de vele hallen van Ahoy Rotterdam schitterde de top van Nederland in verschillende disciplines. KEV Vriezenveen was op zaterdag met van de partij op het NK individueel springen. Na de plaatsingswedstrijd in mei werd KEV met maar liefst 44 plekken vertegenwoordigd op het NK. En met succes! Er werden 5 gouden, één zilveren en één bronzen medaille mee naar huis genomen.

De dag startte voor KEV met Menoa Zwiers, Merle Staal, Teun Bekke (junior B), Juliëtte Bom, Sterre Verhulst (junior A), Mees Bekke, Desiree Wanschers, Tessa Dekkers, Britt Rouweler, Seline Oudelaar en Annelot Bolk (senior A). In een sterk deelnemersveld lieten de springers hun beste sprongen zien. Teun Bekke mocht hiervoor een gouden medaille in ontvangst nemen op het onderdeel minitrampoline. Desiree Wanschers behaalde op al haar toestellen een medaille en ging naar huis met twee gouden (pegasus en airtrack) en één zilveren medaille (minitrampoline). Een topprestatie!

In de middag was het de beurt aan Emma Nuis, Jitske van de Vegte, Nicole Lemans, Lian Dasselaar (junior A), Sanne Grol (senior C), Bob Dekker (junior C) en in het allerhoogste niveau Daan Scherphof en Tim Wolthuis (senior A-ere). Ook zij lieten hun beste sprongen zien waarbij Sanne Grol en Bob Dekker een gouden medaille hebben verdiend op het onderdeel minitrampoline. Tim Wolthuis ging naar huis met een bronzen medaille voor het onderdeel pegasus.

Het trainersteam, bestaande uit Marleen Haandrikman, Laurien Verheijen, Iris Exel, Sanne Grol en Eline van Dijk, is ontzettend trots op alle springers. Het springseizoen is op deze manier met veel succes afgesloten. Op naar een nieuw seizoen met weer vele wedstrijden!