Skip to content

Thomas en Teun Nederlands Kampioen Acro D+, Sanne, Lynn en Elin 6e plek Acro D+

Afgelopen weekend 24&25 juni  was Ahoy ingericht voor de Nationale Kampioenschappen van alle takken van de KNGU gymsport. Een prachtig evenement waar vele sporters het gehele seizoen naartoe werken en tijdens allerlei plaatsing wedstrijden strijden om uiteindelijk hier te kunnen deelnemen. Alle NK’s onder 1 dak, met alle toppers van Nederland. Turnen, Jazzdans, groepsspringen, trampoline springen, jazzdans/showdance en acrobatiek. K.E.V. stond ook aan de start op dit evenement met sporters in het groepsspringen en acrobatiek.

Een Ongekende prestatie die bij KEV de geschiedenisboeken in gaat, 2 acro teams die aan de start mochten komen bij het NK Acro D+ in Ahoy. Hoewel het een nieuw niveau is dat dit jaar hier mocht deelnemen, is het de KEV acro afdeling nog niet eerder gelukt om in Ahoy bij the Finals te staan. De afvalrace naar deze wedstrijd is altijd zo groot dat de kans erg klein is. Maar het is ze gelukt!

Thomas Tempert met Teun Bekke zijn Nederlands Kampioen in de categorie D+!. Hun balansoefening ging goed stabiel, maar helaas is er een foutje gemaakt en moest het element opnieuw gedaan worden, ze hebben het uitstekend afgemaakt. Ze waren vast beraden om hun tempo oefening te knallen. Ze waren in de inturnhal flink aan het trainen en goed bezig om de timing te perfectioneren. Hun oefening ging erg goed! De salto vanaf schouders was hun beste van het seizoen. De heren mogen erg trots zijn op hun titel!

Sanne Bosch, Lynn van de Cozijne en Elin Wagt hebben bij voorbaat al een topprestatie geleverd om hier aan de start te mogen staan. Vele concurrenten achter zich weten te houden en met een derde plek op de halve finale hebben ze zich bewezen dat ze hier thuishoren. Ook dit team begon in de ochtend met hun balansoefening. Deze ging erg stabiel! Zoals ze al vele wedstrijden laten zien. Een goede start van hun wedstrijd. Het deelnemersveld is enorm aan elkaar gewaagd en het ligt allemaal erg dicht bij elkaar. Dus op naar de tempo oefening en genieten van het moment. Ze zetten alles op alles en ook hier geen grote fouten gemaakt. Hun anderhalf salto tot catch ging erg strak en mooi. Het was best spannend want slechts tienden verschil ging de plek in het eindklassement bepalen. Op een uitstekende 6e plek zijn ze geëindigd

Hun trainers Michelle, Sanne, Emma en Melanie zijn ontzettend trots op dit seizoen en alle teams. Een seizoen perfect afgesloten met zoveel prijzen en prachtige resultaten. Met als kers op de taart dit succes op het NK in Ahoy. Voor nu even paar weken nieuwe elementen trainen en dan weer volop naar het nieuwe seizoen.