Skip to content

Podiumplekken voor Acro teams KEV

Op 12 en 19 maart vonden de eerste plaatsing wedstrijden acrobatiek plaats in Warnsveld en Rijssen. De teams van KEV hadden er super veel zin in om weer op de wedstrijdvloer te staan. Twee jaar lang heeft het seizoen door corona stilgelegen. Het was allemaal wel weer even wennen met al die wedstrijdzenuwen, maar ze hebben allen een goede stap gemaakt in het wedstrijdseizoen. Maar liefst 4 acro teams van KEV wisten een podiumplek te halen in de sterke deelnemersvelden. Vele teams zijn al goed op weg voor een plaats op het Oost Nederlands Kampioenschap. Op 2 en 9 april volgen de 2e en laatste plaatsingwedstrijden, waarna een ranking gaat bepalen wie er door mag stromen naar het ONK. Al met al geslaagde wedstrijden en op naar de volgende!

Een 1e plaats voor Thomas Tempert met Teun Bekke Dsr. Een 2e plaats voor Nina Schoemaker, Floor Post met Liz van Dooren Ejr en Michelle Tempert met Feline Ibbenhorst Dsr. En een 3e plaats voor Noa Exel met Menoa Zwiers. 

12 maart te Warnsveld:

Nina, Floor en Liz mochten als eerste van start. Ondanks de zenuwen hebben de meiden een ontzettend strakke oefening neergezet. De elementen gingen super goed en de dans ging mooi gelijk. De meiden scoorde een score van 22.400. De strakke oefening resulteerde in een tweede plek! De meiden hebben het limiet gehaald. Het team hoort na de tweede plaatsingwedstrijd of zij het ONK hebben gehaald.

Noa en Menoa waren als tweede aan de beurt. De meiden stonden te stralen op de vloer. Het enthousiaste en de zelfverzekerdheid straalde er vanaf. Op een paar kleine wiebels in de hurksteun na, stond er een perfecte oefening. De concurrentie lag erg hoog binnen dit niveau. Met een score van 24.040 behaalden de meiden een derde plek. Ook deze meiden hebben het limiet gehaald.

Als laatste van de tweede wedstrijd mochten Tamar en Zoë de oefening laten zien. De dames begonnen sterk aan de oefening. Bij het vliegtuigje hadden de meiden helaas een tijdfout. De meiden hebben de oefening mooi weten af te maken. Ondanks de tijdfout wisten de meiden een score te halen van 20.280. Helaas geen podiumplek maar wel een super strakke oefening.

In de middag mochten Michelle en Feline starten met hun oefening. Voor Feline was dit de eerste officiële acrowedstrijd. De meiden wisten een super nette oefening neer te zetten. Het team had geen fouten gemaakt waardoor ze eindigden op de tweede plek! Het team scoorde 22.100 punten waardoor ook zij het limiet hebben behaald.

Sanne, Lynn en Eva hebben een mooie oefening laten zien aan de jury. Door een kleine individuele fout hebben de meiden helaas veel aftrek gekregen aangezien ze niet meer voldeden aan de eisen. Ondanks deze fout hebben de meiden de oefening met volle moed afgemaakt. De meiden hadden een score van 18.500! De volgende wedstrijd gaan ze knallen.

Als laatste van de wedstrijddag mochten de heren hun oefening laten zien. De heren waren het enige herenteam van deze dag. Ook de heren wisten een mooie oefening neer te zetten. Met een score van 22.960 weten de heren het limiet te behalen. Thomas en Teun eindigden op de eerste plek.

19 maart te Rijssen:

Vol zenuwen begonnen in de tweede ronde van de dag onze E junioren teams groepen en duo’s. Voor de meesten hun eerste wedstrijd en dat was best spannend. Merle, Amber en Yinthe mochten gelijk als eerste starten en hebben een goede oefening neergezet. De elementen gingen beter met opbouwen dan in de training waardoor ze wat eerder klaar waren op de muziek. Ze haalden een uitstekende 4e plaats met het cijfer 20.57. 

Voor Karen, Dana en Lola geldde een beetje hetzelfde. Ook zij draaiden een goede oefening met her en der een foutje en waren eerder klaar dan de muziek. Maar ze hebben alles gedaan wat ze konden. Een keurige 6e plaats met het cijfer 19.08 Ze hebben heerlijk genoten. 

Het laatste team in deze categorie van KEV waren Florien, Imre en Cato. Ze hebben het goed gedaan waar het artistiek cijfer iets tegenviel. Ook hier af en toe een foutje, maar er alles aan gedaan om alles eruit te halen. Voor hun een mooie 5e plaats met 20.37 punten. 

In de 2e ronde was het ook de beurt aan de senioren E. Nicky en Yfke hebben geen ideale voorbereiding gehad en het belangrijkste van de dag was toch wel het genieten van elkaar en de acrobatiek. En dat hebben ze zeker gedaan. Alle elementen zijn voltooid, met her en der wel kleine foutjes, maar wetend dat ze alles uit de kast hebben gehaald. Voor hun een 6e plaats met 19,66 punten. 

Zara en Shania kwamen ook in deze categorie uit. Waar normalier de bovenpersoon vol van zenuwen zit, was het in dit geval aan de onderpersoon. Gelukkig wist ze die te baas te houden en hebben een goede oefening neergezet! Keurig gedaan met 1 tijdfoutje. 

Bij de junioren E duo’s stonden Isa en Maud aan de start. In een groot en sterk deelnemers veld kwamen ze op een 8e plaats met 19,66 punten. Zonder tijdsfouten hebben ze een goede oefening neergezet. 

In ronde 3 gingen we verder met Madelein, Lieke en Mila. De dames deden het goed. Ze hadden geen tijdsfouten in de oefening, maar het ging zo vlug dat ze aan het einde wat muziek over hadden. Technisch zag het er netjes uit en ze kregen het cijfer 20.33 waarmee ze op een 6e plek uitkwamen. 

Nienke, Maaike en Rosalijn overtreffen zichzelf een beetje. Erg goed gedaan en dat werd beloond met het cijfer 21.37. Hiermee hebben ze hun limiet in ieder geval gehaald. 

In de laatste ronde mochten Fleur en Linde in de D senior duo categorie deelnemen. Ze hadden er erg veel zin in en ook in de trainingen gaat het erg goed. Helaas moesten ze een element vroegtijdig afbreken waardoor deze niet is geteld en ze hiermee vele eisen missen. Maar ze hebben de oefening goed afgemaakt en hielden een goed artistiek cijfer over. Ook technisch wisten ze nog aardig goed te scoren. Maar door de eisen aftrekken eindigden ze op een gedeelde 7e plaats met 14,81

Ook bij Monique, Bianca en Imke zat het niet mee in de oefening. Ze hadden een val en wisten enkele elementen niet goed te voltooien wat aardig in de aftrekken is gaan oplopen. Maar wat een positief team is dit en zullen de volgende wedstrijd weer met volle moed aan de start staan. Ze kregen een 11.68 en eindigden 6e.

Maud, Lieke en Lieke sloten de dag af met een goede oefening! Zonder tijdsfouten en het hoogste artistiek cijfer eindigden ze op een keurige 4e plaats met 21.56 punten. Ook zij hebben het limiet gehaald.

Al met al geslaagde dagen! Op naar volgende wedstrijden.