Skip to content

Acro C Teams K.E.V. tevreden op eerste Plaatsing NK

Afgelopen zaterdag 26 maart stonden de plaatsingwedstrijden voor het C niveau op de agenda. Deze werden gehouden in Oss, waardoor sommigen al vrijdagavond zijn vertrokken om daar te overnachten waar anderen de wekker vroeg moesten zetten om 8:15 uur in de sporthal te staan. De voorbereidingen waren zoals bij velen niet helemaal optimaal. Daarentegen had iedereen er wel enorm veel zin in! Het moment om na 2 jaar je eerste wedstrijd te draaien. De teams hebben goede oefeningen weten neer te zetten! Waarbij 1 team het puntenlimiet voor het NK al wist te behalen. Zeer tevreden gaan de teams de komdende tijd weer aan de slag om op 14 mei hun 2e kans voor de puntenlimiet en plek op het NK te behalen.

Dat het pittig zou worden werd de eerste blokken al duidelijk. De cijfers lagen niet al te hoog en moest je dus al erg goed presteren om de limiet van 44 punten te behalen. Alle 3 teams van K.E.V. mochten in blok 3 starten. Op C-niveau moeten teams 2 oefeningen laten zien. De damesgroepen begonnen vandaag met hun balansoefening. Iris Exel, Lotte Smit en Lynn Jansen mochten beginnen met hun belansoefening. De partnerelementen gingen erg goed! Her en der een klein foutje bij de individuele elementen, maar met een keurige 21.31 hebben ze een mooi begin. Michelle Marsman, Lynn Spies met        Meis Perik was het tweede damesgroep van K.E.V. in dit niveau. Ook zij turnden erg stabiel. Een laatste aanpassing vlak voor de wedstrijden zorgde nog voor wat stress, maar gelukkig wisten ze dat stabiel uit te voeren. Zij kregen een mooi cijfer van 21.70. Het duo Kirsten Jansen met Jasmijn Engberts begonnen in de andere baan met hun Tempo oefening. Dez was nog redelijk spannend, want alle elementen waren nog maar net onder de knie en was het spannend of ze dit konden halen. Maar gelukkig wisten ze alle elementen goed te voltooien! Een prachtig cijfer van 21.30 hebben ze gekregen van de jury. 

In blok 6 mochten Iris, Lotte en Lynn hun Tempo oefening uitvoeren. Een oefening die ze ook erg leuk vinden om te doen. Helaas konden ze 2 elementen niet helemaal goed volbrengen, waardoor missende eisen voor aftrek zorgden. Maar het artistieke en technisch cijfer was nog erg netjes, doordat ze de oefening uitstekend hebben afgemaakt. Met het cijfer 17.66  Kwamen ze op een keurige 10e plek met 38.97 puntentotaal. Michelle, Lynn Meis hadden ook zin in hun tempo oefening en deze voerden ze stabiel uit zonder grote fouten. Hiermee scoorden ze het cijfer 22.31 en wisten ze met het puntentotaal van 44.01 net het limiet voor NK te behalen en eindigen op een goede 7e plek. Kirsten en Jasmijn stonden klaar voor hun balansoefening. Ze wisten van tevoren dat de handstand nog niet helemaal beheerst, maar hoopten dat ze toch enkele sec. Konden blijven staan. Helaas lukte dit net niet waardoor de jury heeft besloten dit element af te keuren met gevolg wat grotere aftrek door missende eisen. Maar desondanks hebben ze het uitstekend afgemaakt en kregen een mooi artistiek en technisch cijfer. Voor hun oefening werd 19.31 gegeven en kwamen met een puntentotaal van 40.61 op een 7e plek.

Trainers zijn erg tevreden en kijken uit naar 14 mei!