Skip to content

3 teams van K.E.V. Vriezenveen plaatsen zich voor het NK!

Op zaterdag 5 november vond de plaatsing voor het NK plaats voor de jeugd en senioren van niveau A en B. KEV deed mee met maar liefst 3 teams: een jeugd dames team, een senioren dames team en een senioren mix team. De junioren teams komen op 12 november in actie in Vaals.

Het senioren mix team mocht de spits afbijten. Dit senioren team doet mee in de hoogste categorie die Nederland heeft: de A lijn. Van de 7 teams gingen er 4 door naar het NK. Om  het NK te halen, mochten er geen grote fouten worden gemaakt. Een spannende dag dus! Doordat zowel de meiden en de jongens uit het team sprongen wat ze konden, hebben ze op alle toestellen finale plaatsen gehaald: 2e op mintrampoline, 2e op minitrampoline pegasus, 2e op minitramp tafel en 3e op airtrack.

Het senioren dames team bestond niet alleen uit meiden van KEV, maar ook van meiden van Quick Gym Oldenzaal. Samen met Quick kon er een team gemaakt worden die qua aantallen ruim genoeg was en springen de meiden dezelfde moeilijkheid. Ideaal om zo toch mee te kunnen doen aan de wedstrijden. En hoe! De meiden hadden in de ochtend mee sprongen in de B-categorieen. Door de netheid van de dames mochten ze zich als 1e op minitrampoline en minitrampoline pegasus plaatsen (in een veld bestaande uit 8 teams!). Op tafel werd er als 2e geplaatst. Na de ochtend kwamen de zenuwen, want het dames team deed in de middag mee aan de dames A-lijn op airtrack. Een categorie hoger, moeilijkere series, maar ook die moesten netjes om een plekje veilig te stellen. En wat wilden de meiden dat graag in deze categorie. Die zenuwen, daar was niks van te merken, want wat sprongen ze prachtig! Hun serie werd beloond met een 3e plaats waarmee zij zich ook op alle onderdelen hebben geplaatst.

In de middag deed het jeugd dames team ook mee op het B niveau. Voor een aantal meiden was dit de eerste echte wedstrijd waar ze aan meededen, extra spannend dus! Het team bestaat uit Feline, Elin, Lieke, Lynn, Menoa, Josefiene, Mette en Zoë. Ook Meis is onderdeel van het team, maar door een blessure kon ze helaas niet mee doen. De meiden mochten beginnen op trampoline pegasus wat ze al netjes deden. Vervolgens sprongen ze op plankoline kast en trampoline ook mooi met maar wat kleine foutjes. De airtrack, waar de meeste meiden misschien nog wel het meest zenuwachtig voor waren, ging erg netjes. Dit team heeft zich op alle onderdelen als 1e geplaatst voor het NK, heel knap!

Wat mogen alle meiden en jongens trots zijn op de prestaties en finale plaatsen die behaald zijn. We zullen met z’n allen hard gaan trainen om op 10 december aanstaande te mogen knallen op het NK in Ede.